Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luchtige naturel cake recept
Luchtige naturel cake recept

Luchtige naturel cake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breek alle vier de eieren in een kom en mix het tot het een structuur van sinaasappelsap heeft. Giet de gemixte eieren in een maatbeker en doe de boter circa 20 tot 30 seconden in de magnetron. Haal de boter er uit en doe het in een beslagkom, samen met de gewone suiker en de vanillesuiker. Mix het tot een luchtig mengsel. Doe er ongeveer de helft van het zelfrijzend bakmeel bij. Het beslag wordt nu erg droog, dus doe je er de helft van het eiermengsel bij. Doe de andere helft van het zelfrijzend bakmeel erbij als het ei helemaal in het beslag is opgenomen. En doe als laatste de laatste helft van het eiermengsel erbij. Als het beslag een luchtig mengsel is geworden vet je een bakvorm in en doe je het beslag in de bakvorm. Doe nu de cake in een voorverwarmende oven op 175 C* 70 minuten. Als je de oven niet hebt voorverwarmd, doe je de cake 75 minuten in de oven. Schrik niet als de cake klaar is, want er horen witte stipjes aan de bovenkant van de cake te zitten! Dat is namelijk de suiker.

Serveersuggesties

Per 50 gram zelfrijzend bakmeel gebruik je 1 ei.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit luchtige naturel cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven