Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaastaart met amandelspijs, abrikozenjam en peren recept
Speculaastaart met amandelspijs, abrikozenjam en peren recept

Speculaastaart met amandelspijs, abrikozenjam en peren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm alvast de oven voor op 160 C. Schil daarna de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf dan de peren in met citroensap om verkleuring te voorkomen. Het geeft de peren ook een frisse smaaak. Klop vervolgens in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa (kan ook in een keukenmachine). Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem (het liefst gezeefd), de speculaaskruiden, een mespunt zout en de abrikozenjam toe. Klop dit alles tot een mooi beslag. Vet een vorm in met wat boter en schep hierin het beslag. Leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet daarna de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Serveersuggesties

Serveer er een bolletje vanilleijs bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit speculaastaart met amandelspijs, abrikozenjam en peren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven