Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frisse gazpacho van tomaat recept
Frisse gazpacho van tomaat recept

Frisse gazpacho van tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aan de onderkant van de tomaten met een mes een kruisje maken, 20 tellen in kokend water leggen, onder de koude kraan afspoelen en de velletjes eraf trekken. Pitjes verwijderen en weggooien. De ui pellen en fijnhakken. De zaadlijsten van de halve paprika's verwijderen en fijnhakken. In een schaaltje de broodkruimels in de wijn laten weken. De komkommer schillen, pitten eruit scheppen en in stukjes snijden. De tomaten, de helft van de ui, de helft van de paprika's, de helft van de komkommer en de geweekte broodkruimels met wijn in een keukenmachine of met een staafmixer pureren. De bouillon, azijn en 2 eetlepels olie al roerend scheutje voor scheutje toevoegen. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Naar smaak peper en zout toevoegen. De gazpacho in de koelkast door en door koud laten worden. De korst van de boterham afsnijden en in blokjes van 1 cm snijden. In een koekenpan de rest van de olie verhitten en hierin de blokjes brood goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. De rest van de ui, paprika, komkommer en brood in aparte bakjes scheppen. De soep in een terrine schenken en met de bakjes met groente en brood serveren. Ieder schept zijn eigen soep op met het garnituur naar keuze.

Serveersuggesties

Serveertip: doe in ieder soepkommetje met gazpacho een schepje crème fraîche en bieslooksnippers en/of kleine stukjes gerookte zalm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frisse gazpacho van tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven