Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Plet de en laat ze 10 minuten rusten.
  2. Maal het en het kippenvlees tot gehakt.
  3. Maak de levertjes schoon en snijd ze in stukken.
  4. Doe alles in een grote schaal.
  5. Maak de schoon en hak hem fijn.
  6. Doe hetzelfde met de .
  7. Haal het velletje van de knoflook en hak ze fijn.
  8. Voeg nu de , de , de knoflook, de , de muskaat, , en in de schaal.
  9. Meng alles goed.
  10. Giet dan de wijn, de cognac en de port er bij.
  11. Tot slot het blad laurier en het takje .
  12. Zet nu de schaal afgesloten, 24 uur in de koelkast.
  13. Haal de volgende dag het takje en het uit de massa.
  14. Kies een cakevorm waar de massa in past.
  15. Bekleed de vorm met de plakjes en doe vervolgens de massa in de vorm.
  16. Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 180 graden C waar u een grote schaal met water in geplaatst heeft.
  17. U zet nu de vorm in het water en "kook" -au bain marie- de paté gaar in ca. 2 uur.
  18. Haal de paté uit de oven en laat hem afkoelen.
  19. Laat hem nu 24 uur rusten in de koelkast voor het serveren.
25
25
25

Variaties op Paté van gevogelte

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paté van gevogelte
VariatieAantalGang
Pate van gevogelte in een deegkorst1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Paté van gevogelte heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Beste, Moet na het gieten van de massa in de vorm het spek de massa omsluiten? Of blijft de massa aan de bovenkant open? Dank
Robert 5 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%1480 kcal
Vetten
8 g.
12%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paté van gevogelte