Provençaalse vissoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Hak de , pers de teentjes knoflook en snijd de en de in ringetjes.
  2. Laat de schrikken in heet water, pel ze, haal de zaadjes eruit en snijd dan in kleine stukjes.
  3. Fruit gedurende 5 minuten de gehakte uit, de , de en de knoflook in de .
  4. Doe er ook de vis bij met wat , en laurier.
  5. Voeg de toe en laat 10 minuten stoven.
  6. Giet de erbij en breng al roerend aan de kook.
  7. Breng 1,5 liter water in een andere kookpan aan de kook en giet het over de groenten.
  8. Voeg er de en zeevruchten bij.
  9. Zet de soep op het vuur en laat circa 40 minuten pruttelen.
  10. Neem de pan van het vuur en draai de soep door een roerzeef.
  11. Giet de gezeefde soep vervolgens opnieuw in een pan.
  12. Roer de safraan door de soep.
  13. Voeg de toe en laat nog 3 minuten doorkoken tot de tagiatelle gaar is.
  14. Serveer meteen.
25
25
25

Variaties op Provençaalse vissoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Provençaalse vissoep
VariatieAantalGang
Provencaalse vissoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tagliatelle
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
119 kcal
5%714 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Provençaalse vissoep