Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen recept
Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen recept

Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes.
Snijd de helften schuin in smalle reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van circa 4 centimeter.
Knip de djeroekblaadjes doormidden.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in niet al te dunne repen.

Verhit de olie in een pan en roerbak de reepjes kip tot ze wit zijn. Voeg de peper, citroengras, djeroekbladen en gemberwortel toe en roer het geheel nog 1 minuut.

Roer de kokosmelk, 1/2 liter water en de bouillontablet door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes circa 8 minuten koken.

Verwijder de stukjes citroengras en de djeroekblaadjes uit de soep. Voeg dan de paddestoelen toe en kook die circa 2 minuten mee. Roer de vissaus en de sambal door de soep.

Roer vlak voor het serveren de koriander door de soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit thaise kip-kokossoep met oesterzwammen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Ik vind de soep verrukkelijk, vooral het citroengras maakt het een lekkere lichte soep.
    Mirjan gaf dit recept op 31 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • Prima recept! Ik had natuurlijk niet alle ingrediŽnten, dus heb hier wat weggelaten en daar wat toegevoegd. Ik heb de soep over een kom rijst gegoten zodat het als "maaltijd" genuttigd kon worden
    Senlin gaf dit recept op 20 februari 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven