Candy Corn

Als je iemand Candy Corn hoort zeggen dan zal er waarschijnlijk geen belletje bij je rinkelen, maar na dit artikel wel! Candy Corn is een heel bekend snoepgoed in Amerika dat onmisbaar is tijdens Halloween. Candy Corn wordt gemaakt van suiker, maissiroop, marshmellows, water en fondant. Er wordt ook carnaubawas gebruikt om ze te laten glanzen.


Handwerk
Vroeger werd Candy Corn gemaakt met de hand. Alle ingrediënten werden samengevoegd en verhit, hierna werd het hete mengsel in vormpjes geschonken. In totaal werd dit drie keer gedaan omdat Candy Corn bestaat uit drie kleuren; wit, oranje en geel. Candy Corn heeft een marshmellowsmaak en hoort smeuïg Zoals de naam al zegt heeft dit snoepje zijn naam te danken aan mais, het snoepje doet namelijk heel erg denken aan een maiskorrel. Candy Corn is in werkelijkheid drie keer zo groot als een maiskorrel. Candy Corn is hét Halloweensnoep in Amerika dus ook heel populair , zo worden er zelfs Candy Corn oreo's, cupcakes, koekjes, cakepops, fudge en zelfs drankjes.


Alle soorten
Tegenwoordig wordt Candy Corn het hele jaar door verkocht en zijn er verschillende varianten. Zo is er bijvoorbeeld 'Reindeer' Corn dat speciaal gemaakt wordt voor kerst die uit de kleuren groen, wit en rood bestaat. Als je allergisch bent voor bijvoorbeeld gluten dan zijn er ook glutenvrije Candy Corns. Candy Corn is één van het weinige snoepgoed dat heel lang houdbaar is. Een ongeopende zak Candy Corn blijt negen maanden goed en een geopende zak 3 tot 6 maanden. Al nieuwsgierig naar Candy Corn? Er zijn verschillende webshops die Candy Corn verkopen en naar Nederland verzenden en natuurlijk kun je ook zelf Candy Corn maken.Lees ook