De gezelligste Paasbrunch

Een van de vrolijkste lunches van het jaar is de Paasbrunch. Het is een brunch voor de hele familie waar je de tijd voor neemt, genietend van heerlijke broodjes en lekkere gerechtjes. Eieren horen er natuurlijk bij, of je ze nu kookt, bakt, pocheert of vult. Om lekker lang van de Paasbrunch te genieten, zorg je voor een goed gevulde tafel en voor de kinderen voldoende vermaak zodat zij zich niet snel zullen vervelen.


Dek de tafel met frisse lentekleuren. Groen en geel zijn heel geschikt hiervoor. Zet hier en daar een vaasje met voorjaarsbloemetjes op tafel. Naast de echte eieren horen natuurlijk met Pasen ook chocolade eieren op tafel te staan. Zet hier een daar een vrolijk kommetje neer en vul deze met chocolade eieren die verpakt zijn in glimmende papiertjes. Je kunt er ook kleine glaasjes voor gebruiken, zodat de kleurtjes eruit springen. Bagels zijn niet alleen heel erg lekker, je kunt ze ook gebruiken als ‘eierdop’. Gebruik uitsteekvormen om kaas en worst op een leuke manier te presenteren. Garneer de schalen met vleeswaren met cherrytomaatjes en plakjes komkommer of augurk. Vergeet niet er vorkjes bij te leggen om het beleg makkelijk van de schaal af te kunnen halen. Laat een pakje roomboter op kamertemperatuur zacht worden en doe het in een bakvorm. Hierin laat je het even opstijven in de koelkast. Zo maak je in een handomdraai een mooi boterfiguurtje. Serveer de boter op een mooi schaaltje met een botermesje erbij. Paasbrood hoort natuurlijk ook op tafel te staan bij de Paasbrunch. Vul een mand met verschillende soorten broodjes: witte en bruine bolletjes, croissants, brioches. Lekkere drankjes zijn: vers geperst vruchtensap, thee, koffie en melk.


Zet op de (kinder)tafel kommetjes met hagelslag, jam, vruchtenhagel, plakjes kaas en worst. De kinderen kunnen er zelf hun geroosterd broodje of plakje cake mee beleggen. Gebruik kleurplaten als placemats voor de kinderen. Leg er voor iedereen een pakje potloden bij, zodat daar niet over gekibbeld hoeft te worden. Zet wat speelgoed in een hoek voor de allerkleinsten. Bij mooi weer kun je wat speelgoed in de tuin klaarzetten. Denk bijvoorbeeld aan een skippybal, springtouw, een badmintonnet en dergelijke. In veel hobbywinkels kun je voor een klein prijsje vogelhuisjes kopen die je zelf in elkaar kunt knutselen. Als de kinderen genoeg gegeten hebben, kun je ze hieraan laten knutselen. Zet er een mand met versiersels die ze kunnen gebruiken bij. Zo houd je ze zeker langere tijd zoet.Lees ook