Carrot cake

Carrot cake is een dessert dat al heel lang bestaat, namelijk al sinds de jaren 50. Een perfect dessert voor Pasen. Het gerucht gaat dat er na de Tweede Wereldoorlog veel ingeblikte wortels waren, en bakkers waren gedwongen om hier iets mee te maken, en zo is de carrot cake ontstaan. In de jaren 70 werd de carrot cake een enorme hit omdat de mensen dachten dat het heel gezond is. Zo hoefden er niet veel suiker aan toegevoegd worden om wortels van nature zoetig zijn.


De carrot cake is een dessert dat bij vrijwel iedereen geliefd is. Tegenwoordig is carrot cake een echt Paasgerecht geworden. Meestal word carrot cake geserveerd in de middag tijdens de thee en koffie. Het is gebruikelijk dat de carrot cake met een roomkaas frosting geserveerd wordt. Nu zul je wel denken 'roomkaas?' maar geloof het of niet. De frosting is mierzoet. Carrot cake is voor de echte zoetekauwen.



Je kan veel variëren met de carrot cake. Zo kun je er noten en (gedroogde) fruitsoorten bij toevoegen. Wat de carrot cake zo lekker maakt is dat het een beetje naar kruidkoek smaakt, maar dan veel luchtiger. Krijg je bezoek met Pasen? Bak dan een heerlijke carrot cake met de bekende cream cheese frosting.



Lees ook