Hello pumpkin!

De pompoen, een heerlijk en gezond ingrediënt voor vele maaltijden en het gezicht van Halloween. Één van de populairste feestdagen voor kinderen is Halloween. Halloween wordt wereldwijd gevierd op 31 oktober. Kinderen gaan griezelig verkleedt langs de deuren en zeggen dan 'trick or treat' waarbij je de keuze krijgt om iets lekkers te geven of een plagerijtje tegemoet komen.


Versieringen
Vaak versieren mensen hun huizen met enge figuren zoals heksen en skeletten, lichtjes en uitgeholde pompoenen. In Amerika heb je een zogenaamde pompoenboerderij waarbij de mensen kunnen kiezen welke pompoenen ze gaan kopen voor Halloween. In de uitgeholde pompoenen wordt vaak de steel eraf gesneden die als deksel dient. Verder is het gebruikelijk dat mensen een gezicht in de uitgeholde pompoen snijden en er vervolgens een kaarsje in doen. Dit heet ook wel een Jack-o-lantern. Een pompoen uithollen is natuurlijk een tijdrovend klusje. Je kan in plaats van zelf een figuur uit de pompoen snijden ook metalen uitstekers kopen en deze voorzichtig met een houten hamer in de pompoen slaan. Een andere manier om een pompoen uit te hollen is om het vruchtvlees eruit te halen met een ijsschep en met een marker een gezicht op de pompoen tekenen en deze eruit te snijden. Veel kinderen zijn gek op het versieren van pompoenen tijdens Halloween. Pompoen is een veelgebruikt ingrediënt met Halloween. Zo wordt er onder andere vaak pompoentaart en pompoenbrood klaargemaakt met Halloween. Andere populaire hapjes voor Halloween zijn karamel appels, snoepappels en candy corn.


Een klassieker
Pompoen is een echte seizoensgroente. De pompoen is zo geliefd in de herfst en winter dat Starbucks ieder jaar in de herfst een speciale koffie uitbrengt met pumpkin spices. De koffie wordt Pumpkin Spice Latte genoemd. De Pumpkin spices bestaan uit pompoen, kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat. Verder wordt er ook nog pompoen siroop aan deze speciale koffie toegevoegd. De Pumpkin Spice Latte is een heerlijke traktatie tijdens de koude dagen.Lees ook