Anders ontbijten

Vraag je om een lekker ontbijtje in Noord-Amerika, dan krijg je in geen geval een boterham met een uitsmijter. Nee, denk eerder aan wafels met slagroom en aardbeien, joekels van omeletten, scrambled eggs met bacon en pannenkoeken. Vergeet daarbij niet alle fruitsapjes die stiekem ook behoorlijk zoet zijn.
Drie van dat soort ontbijtjes per week en je kunt een nieuwe garderobe aanschaffen. Dat betekent dus dat je de overige dagen even pas op de plaats moet doen. Even geen vettigheid, maar gewoon wat cornflakes met melk of yoghurt. Of een bagel met roomkaas. Wat eigenlijk ook niet heel lichtverteerbaar klinkt.
Bagels zijn haast heilig in dat werelddeel en beginnen ook in Nederland steeds meer terrein te winnen. Het donutvormige broodje gemaakt van stevig deeg is onnoemlijk populair, maar ik heb nog niet helemaal kunnen ontdekken waarom precies. Ze zijn er in allerlei soorten, met zaadjes, pitjes, kaneel (mijn favoriet) of chocola, maar in bijna in alle gevallen worden ze eerst in de toaster gestopt voordat er jam, boter of roomkaas op wordt gesmeerd. Als ze zo lekker zijn, dan is toasten niet echt nodig, toch?
In sommige gevallen zijn ze zelfs zo hard, dat ik toch echt liever wat cereals tot me neem als ontbijt. Dat geeft me na een paar dagen weer recht op wafels met aardbeien. Als brunch dan, we moeten het niet te gek maken.
Bekijk ook
Weigh too muchAls je een relaxte vakantie zonder zorgen wil hebben, moet je niet naar Noord-Amerika afreizen. Na een paar weken Verenigde Staten of Canada, waar je wordt overladen met grote maaltijden en vette snacks, ben je namelijk vooral bezig met de vraag hoeveel extra fitnesstrainingen er nodig zijn om de kilo's eraf te krijgen.