Weigh too much

Ja, hier spreekt een ervaringsdeskundige. Al na de eerste van drie weken vakantie keek ik met een licht gefronst gezicht in de spiegel, mijn silhouet nauwkeurig aan een insectie onderwerpend. Mijn doorgaans vrij slanke buik stak een paar centimeter uit, halverwege onderbroken door een broek die te strak zat. Daardoor viel het des te meer op dat mijn love-handles ook enigszins in volume waren toegenomen.
Tuurlijk, ik had me een beetje laten gaan in die eerste week. Taartjes, voorafjes, toetjes...het helpt allemaal niet mee. Maar dat was nog overkoombaar, want ik legde dagelijks kilometers af langs mooie gebouwen en in musea. Aan het aantal verbrande calorieën lag het dus niet.
Nee, het ligt vooral aan de porties die je krijgt. Wil je tussen de middag een broodje, dan is het kleinste dat je kunt krijgen een half stokbrood met gesmolten kaas, een salade met grote stukken kip of een driedubbele sandwich met friet ernaast.
Hetzelfde geldt voor het avondeten, waar de keuze nog groter is met alle verschillende internationale invloeden. Het een is nog lekkerder dan het ander, maar één dingen hebben ze gemeen: het is veel, héél veel. En tja, ik ben dan toch een echte Hollander, want ik vind het zonde als er veel moet worden weggegooid. Dus at ik nog maar een hapje van het een, en een stukje van het ander. Het was ook gewoon lekker.
Terug in Nederland ziet mijn leven er een stuk anders uit. Ik schep kleinere bordjes op en ga naar de sportschool. Nog een paar keer de ene oefening, en dan toch ook maar een paar van die andere.
Bekijk ook
Groente aan huisGroente en fruit van eigen bodem, daar zijn wij als Nederlanders best wel trots op. We hebben alleen vaak geen idee wat er in onze omgeving zoal wordt geproduceerd. Maar tadaaa: daar zijn de bedrijfjes die biologische streekproducten aan de deur afleveren. Inclusief vergeten groenten, recepten en natuurlijk een schattig ouderwets kistje.