Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Eierkoekjes

Lees de column van HildeWie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiënteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

Dat ik er niet eerder aan heb gedacht. Macarons zijn namelijk dé traktatie bij uitstek. Ze zien er gezellig uit, er zit altijd wel een smaak tussen die iemand wél lust (voor de fijnproevers onder ons) en het is niet iets dat je normaalgesproken snel bij je koffie zult bestellen.

Het geeft je ook een goede reden om niet zelf in de keuken te gaan staan, want het maken van macarons is niet voor elke thuiskok weggelegd. Ten eerste heb je een hoop stijfgeklopt eiwit nodig (wat bij mij nogal eens misgaat), wat je vervolgens mengt met een mengsel van poedersuiker en fijngemalen amandel. Daarna word je geacht een deel te mengen met een smaaktoevoeging naar keuze (vanille, aardbei, chocola, koffie, etc.) en eventueel nog wat kleurstof. Vervolgens kan het de oven in om op lage temperatuur te worden gebakken, precies zo, dat de buitenkant krokant is en de binnenkant nog zacht.

En dat is waar ik meestal afhaak bij het bedenken of ik deze elite-eierkoekjes zal proberen te maken. Liever betaal ik gewoon 2 euro per koekje bij de patisserie en iedereen is blij omdat het zo lekker is. Want ja, ik ga niet vlak voor mijn verjaardag een dag lang in de keuken staan voor iets dat een vrij grote kans heeft te mislukken terwijl de bakker het honderd keer beter doet. Dus ik bestel het zonder enige gene, want het is ten slotte mijn verjaardag. Maar gelukkig heb ik niet honderd collega's, want anders zou ik na mijn verjaardag meteen blut zijn...

Bekijk ook

Zomersalades
Zo, de winter is weer achter de rug. De stamppotpan kan de kast in, en de saladeschaal eruit. Want nu de zon weer volop aanwezig is, kan ik eindelijk weer maaltijdsalades eten zonder daarna nog uren klappertandend onder een dekentje te hoeven kruipen. En bovendien betekent dat ook dat ik weer heerlijk zoete zomervruchten erdoorheen kan mixen.

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven