Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tupperwaretut

Lees de column van HildeIn de categorie onhandig: zelfgemaakte soep meenemen naar werk, waarna je erachter komt dat het bakje niet helemaal goed afsloot. Met als gevolg dat je maanden later nog soepresten in je tas tegenkomt. Soms een stukje in een randje van een sleutel, de andere keer in een lippenstift die je vergeten was te checken. De wijze les: gebruik afsluitbare containers en doe er voor de zekerheid een plastic zakje om.

Het klinkt als een nachtmerrie, en dat was het ook. Maar het heeft me ook veel goeds gebracht. Zoals een nieuwe tas, maar ook een kast vol kwaliteitsbakjes. Dit overkomt me namelijk niet nog eens. Natuurlijk, ik had niet het eerste het beste recyclebakje van de afhaalchinees gebruikt voor mijn soep. Maar om nu te zeggen dat het kwalitatief goed was....nee.

Om herhaling te voorkomen heb ik me aangesloten bij tupperwarefanaten, die over het algemeen al tien jaar eerder dan ik tot de conclusie zijn gekomen dat slechts enkele merken kunnen zeggen dat ze aan de top van de voedselbewaarboxenladder staan. En Tupperware is natuurlijk de Ferrari van de containerindustrie, zonder twijfel. Dus ben ik inmiddels overstag gegaan, al was daar na het soepincident weinig overtuiging voor nodig.

En tegenwoordig ziet Tupperware er nog leuk uit ook, in plaats van die matplastic bakjes met een rode deksel zijn er nu namelijk allerlei hippe kleuren te koop en is er een enorme keuze aan soorten en maten. Ja, ik ben een beetje een Tupperwaretut. Zonder gene haal ik mijn container uit mijn (schone) tas om mijn lunch te verorberen of een minipicknick op te zetten. En na gebruik kan het gewoon in de vaatwasser zonder rare vervormingen. Bij de Chinees vraag ik misschien, in het kader van recycling, om de Gerechten in mijn eigen bakjes te doen. Bakjes zat. Of gaat dat te ver?

Bekijk ook

Scherpe kantjes
Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

(1)

 • Vond Tupoerware altijd te duur in aanschaf en heb dus maar een paar dingen ooit gekocht. In de kringloopwinkels bij ons liggen er genoeg (nog mooie) Tups en nu nog maar voor een paar per sets! Dus nu groeit mijn bakjesvoorraad gestaag en de kleur... Ach who cares!
  Reactie door Barbara

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven