Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Wit goud voor iedereen

Lees de column van HildeDe lente is in zicht dus de asperges steken langzaamaan weer hun kopjes uit de aarde. Afgelopen donderdag werd het nieuwe aspergeseizoen daarom alvast maar officieel geopend. Kunnen we eindelijk weer genieten van het witte goud! Maar, let wel op: niet alle asperges in de winkel zijn even lekker.

De asperge is geen elitegroente meer. Er worden steeds meer asperges geteeld, en we eten inmiddels zo'n 800 gram aan asperges per jaar, in vergelijking met slechts ruim een halve kilo een paar jaar geleden. Het witte goud is opeens een stuk toegankelijker, ook omdat we er langzaam achter komen dat we niet per se een aspergepan nodig hebben om een lekkere aspergecreatie op tafel te zetten.

Sterker nog, we weten nu dat we ze ook kunnen bakken, in de soep verwerken en vooral niet altijd per se hoeven te schillen. Intussen gaan telers op zoek naar methoden om meer en sneller asperges te verbouwen: ze worden dichter op elkaar geteeld en de aspergebedden kunnen nu zelfs worden verwarmd in het geval moeder natuur nog een beetje achterblijft qua temperatuur. Want we willen natuurlijk wel de volledige periode tussen de tweede donderdag van april en 26 juni kunnen genieten van de witte stengels.

Dus ik ren zo snel mogelijk naar de groenteboer voor mijn portie, en let goed op dat er geen roze of blauwe jongens tussen zitten (geen aanrader). En mochten ze nog geen verse asperges hebben, dan kan ik altijd nog mijn geheime voorraad in de vriezer aanboren...

Bekijk ook

Geen ongezouten mening
Aardig gevonden worden en lekker eten gaan helaas niet altijd samen. Helaas verkies ik dikwijls het eerste boven het laatste, en vind ik het maar moeilijk om kritiek te uiten in restaurants. Daarom ben ik dus geen restaurantrecensent.

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven