Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Geen ongezouten mening

Lees de column van HildeAardig gevonden worden en lekker eten gaan helaas niet altijd samen. Helaas verkies ik dikwijls het eerste boven het laatste, en vind ik het maar moeilijk om kritiek te uiten in restaurants. Daarom ben ik dus geen restaurantrecensent.

Je hebt van die mensen die ongegeneerd hun biefstuk terug blijven sturen, totdat de keuken het eindelijk goed doet. Ik ben degene die er dan naast zit en met een verontschuldigend gezicht naar de ober kijk. Zo van: sorry, hij is nogal kritisch op z'n eten. Terwijl mijn 'doorbakken' vlees intussen zo'n beetje zwemt in z'n eigen bloed.

Ik vind het gewoon lastig, kritiek leveren. En zolang ik er geen buitenproportioneel hoog bedrag voor neertel, bewaar ik liever de lieve vrede. Ik lach, ober lacht, iedereen lacht en ik krijg geen klodders spuug in m'n dessert.

Maar toch zou ik willen dat ik de ballen had om wat te zeggen. Want als ik iets niet te eten vind, vindt niemand het te eten. Als ik er iets van zou zeggen, behoed ik het etablissement dus voor een volgende flater ťn het verlies van terugkerende klanten.

Maar nee. Ik ben niet zo'n held. Ik ben zelfs zo'n antiheld, dat ik onlangs in een lunchzaak, waar ik regelmatig kom, een half groentepasteitje, dat echt niet te eten was, in een servetje heb gewikkeld, meegenomen en buiten in de prullenbak heb gegooid. Ja, het zal de lunchtent geen goed doen, maar ik kon gewoonweg niet zeggen hoe bagger het was, omdat ik net een leuk gesprek met die mevrouw had gehad. En daarom ben ik dus geen recensent.

Bekijk ook

Groentepannenkoek
Boter, suiker, stroop, spek en kaas zijn de meest voor de hand liggende 'toppings' voor pannenkoeken. Lekker, maar voorspelbaar en tegelijkertijd niet de meest gezonde ingrediŽnten. Dat kan anders: met de restjes uit de groentela, wat vis of gestapeld met room staan er in een handomdraai heel andere pannenkoeken voor je neus.

(3)

 • Ik vind het niet meer moeilijk om kritiek te geven. Vaak genoeg hield ik mijn mond. Maar ik vraag altijd om de saus apart bij een gerecht. En ik wil ook geen gekruide frietjes bij mijn eten. Dat geef ik altijd! aan. Toen ik dan ook een keer gekruide frietjes en saus over mijn biefstuk geserveerd kreeg, heb ik het teruggestuurd. De ober had mijn notities vergeten, nou dan vind ik dat hij geen aandacht voor zijn gasten heeft en stuur ik de heleboel terug naar de keuken. Ook heb ik een keertje glas in mijn eten gehad. Blijkbaar was er iets kapot gevallen in de keuken (kan gebeuren nietwaar?). Maar toen ik de serveerster de stukje glas in mijn hand liet zien, bleef ze volhouden dat er niks kapot gevallen was in de keuken. Ze keek me aan of ik zelf het glas van thuis had meegenomen. Tja, naar dat restaurant ga ik dus nooit meer heen.
  Reactie door Yvonne
 • Superb post but I was wanting to know if you could write a faeeeefeaecc
  Reactie door Johne521
 • Your style is really unique compared to other folks I've read stuff from. fgeekbcdceea
  Reactie door Johnk315

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven