Zomersalades
Zo, de winter is weer achter de rug. De stamppotpan kan de kast in, en de saladeschaal eruit. Want nu de zon weer volop aanwezig is, kan ik eindelijk weer maaltijdsalades eten zonder daarna nog uren klappertandend onder een dekentje te hoeven kruipen. En bovendien betekent dat ook dat ik weer heerlijk zoete zomervruchten erdoorheen kan mixen.Ik heb het gemist. Ondanks dat ik af en toe nog wel een salade als bijgerecht maakte, met bijvoorbeeld wat mandarijntjes of avocado, zat een maaltijdsalade er niet echt in afgelopen winter. Ik bedoel, wortel, zuurkool of rode kool is nou niet meteen je van het als je aan salades denkt.
Ik kan dus niet wachten om weer naar hartelust wat aardbeien, granaatappel, mango en meloen tussen de verse spinazie met geitenkaas te roeren. Dat frisse, zoete en sappige kon ik namelijk niet echt vinden in de supermarkt. Aangevuld met wat pijnboompitten, geitenkaas en smakelijke olijfolie kan ik borden vol opscheppen van deze lekkernijen.
Maar wat mij nu echt het ultieme zomergevoel geeft, is om alles in een grote bak te scheppen en mee te nemen voor een picknick. Of het nu naar het strand, een park of gewoon lekker op je eigen tuin of balkon is, bij lekker weer hoort buiten eten nu eenmaal. En hoe handig is het dan als je niet vijf verschillende bakjes en schalen hebt om uit op te scheppen? Tada, de zomersalade is dus superhandig. Eet er wat brood bij, gooi er wat pasta doorheen of combineer het met een aardappelsalade of een andere aardappeltoepassing en voila, je zomeravond is relaxter dan ooit. Nu moet het alleen nog iets langer licht blijven, dan is mijn zomer compleet.
Bekijk ook
TupperwaretutIn de categorie onhandig: zelfgemaakte soep meenemen naar werk, waarna je erachter komt dat het bakje niet helemaal goed afsloot. Met als gevolg dat je maanden later nog soepresten in je tas tegenkomt. Soms een stukje in een randje van een sleutel, de andere keer in een lippenstift die je vergeten was te checken. De wijze les: gebruik afsluitbare containers en doe er voor de zekerheid een plastic zakje om.
(3)
- Ik heb van de winter juist de rode kool ontdekt als winterse maaltijdsalade. Was heel lekker. Appel, rozijn, wat kokos, pinda's of andere noten (walnoten zijn ook heerlijk bij voorb.), beetje olijfolie en balsamicoazijn erdoor en je hebt een zeer smakelijke salade. De rode kool wel heeeeeeel fijn snijden. Lekker stukje vlees erbij en eet smakelijk. Zou het eens proberen als ik jou was.Reactie door M
- Merely a smiling visitor here to share the adore, btw outstanding style. Audacity, more audacity and always audacity. by Georges Jacques Danton.Reactie door Smithk834
- Hey, you used to write amazing, but the last couple of posts have been kinda boring I miss your tremendous writings. Past couple of posts are just a little out of track! come on! egaddgbebcgeReactie door Johnc394