Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gebakken ei kwijt

Lees de column van HildeAl gehoord van de ei-in-'t-holletje-trend? U weet wel, een ei dat wordt gebakken in een uitgeholde groentevariant, brood of aardappel. Een paar jaar geleden was het nog ultrahip om je ei te breken boven een hartjes- of boterhamvorm in de pan, maar tegenwoordig is de combi met ander etenswaren helemaal in. Met als topper natuurlijk het ovenavocado-ei!

Wie niet regelmatig een ovenavocado-eitje klaarmaakt in de ochtend, doet eigenlijk niet mee in Bewust Leven Land. Dit omega 3- en proteďnenbommetje is namelijk supermakkelijk en supergezond. Gewoon even een avocado halveren, pit eruit en het holletje wat dieper maken, sausje/kaas, peper, zout en eventueel wat kruiden eroverheen en tien minuutjes in de oven. Het resultaat is een warme avocado (ja, klinkt niet erg aantrekkelijk) met ei en smaakmakers die behoorlijk vult.

Maar da's niet het enige waar je je ei kwijt kunt. Ook paprika's, pompoenen, uienringen, tomaten en gebakken aardappels (uit de oven) maken een prima holletje voor al je eieren. En anders heb je altijd nog je muffinbakplaat die je kunt bekleden met vleeswaren, aardappelschijfjes, rösti of stukjes ui, om vervolgens je -jawel - ei in te gieten. Mogelijkheden te over!

Opmerkelijk vind ik alleen wel het fenomeen ei-in-brood. Dat gaat zo: je stanst een rondje uit een boterham, legt het in de pan en bakt je ei vervolgens in het gemaakte gat. Dan heb je dus een geroosterde boterham met een ei in het midden, plús een overbodige broodcirkel. Mij ontgaat de logica. Normaal heb je toch een gebakken eitje óp je brood, zodat je het allemaal tegelijk kunt proeven?

Ik ben dus enthousiaster over de eerdergenoemde groente-eieren uit de oven. Heel gezond en ook nog eens relatief makkelijk te maken. En hoewel een avocado-ei niet het allerlekkerste ooit is, is het wel supergezond. En ik wil er natuurlijk wel een beetje bijhoren.

Bekijk ook

Geen opa-slinger voor mij
Stukjes. Alleen maar stukjes. Altijd als ik met een gewoon mesje een aardappel probeer te schillen in één lange slinger, eindig ik met lullige stukjes die nog net niet dikker dan lang zijn. Mijn hand verkrampt en de halve aardappel wordt versneden. Met een dunschiller gebeurt dat trouwens ook, maar in iets mindere mate. Het enige waarbij het meestal wel lukt is mandarijntjes. Maar ach, die zijn zó klein dat breken haast onmogelijk is.

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven