Zoete gluiperds

We kennen suiker als ingredient onder de namen kristalsuiker, suiker, melksuiker en vruchtensuiker. Maar ook glucose-fructosestroop, isoglucose, melksuiker (lactose) en melasse of vruchtenconcentraat. Fabrikanten zijn er gek op om suiker een andere naam te geven zodat het niet zo opvalt dat hun product vol met suiker zit. Sinds kort let ik echter scherp op, en kies ik het product met de minste suiker. Voor zover mogelijk.
En dan heb je nog de 'pure' suiker die je gebruikt voor bakken, of gewoon in de thee. Ik dacht altijd dat je beter bruine (riet)suiker kon eten dan witte (kristal)suiker, maar daar blijkt niets van te kloppen. De mineralen die in bruine suiker zitten, dragen helemaal niets bij aan onze gezondheid. Het Is alleen iets minder gefilterd. Maar bevat evenveel slechte suiker. Dus als ik nu suiker koop, let ik vooral op de prijs.
Kortom, suiker is suiker. En suiker is slecht. Het beste wat je kunt doen, is het vermijden. En af en toe natuurlijk ook gewoon puur genieten. Daar zijn zonden tenslotte voor.
Bekijk ook
Geef mij je hartOp een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.