Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zoete gluiperds

Lees de column van Hilde'Te veel' van iets eten is nooit goed, maar in het geval van suiker al helemaal niet. Slecht voor de tanden, slecht voor de lijn, slecht voor je energiehuishouding. Kortom,je kunt de inname van suiker maar beter tot een minimum beperken. Het lastige is alleen dat het vrijwel overal in voorkomt.

We kennen suiker als ingredient onder de namen kristalsuiker, suiker, melksuiker en vruchtensuiker. Maar ook glucose-fructosestroop, isoglucose, melksuiker (lactose) en melasse of vruchtenconcentraat. Fabrikanten zijn er gek op om suiker een andere naam te geven zodat het niet zo opvalt dat hun product vol met suiker zit. Sinds kort let ik echter scherp op, en kies ik het product met de minste suiker. Voor zover mogelijk.

En dan heb je nog de 'pure' suiker die je gebruikt voor bakken, of gewoon in de thee. Ik dacht altijd dat je beter bruine (riet)suiker kon eten dan witte (kristal)suiker, maar daar blijkt niets van te kloppen. De mineralen die in bruine suiker zitten, dragen helemaal niets bij aan onze gezondheid. Het Is alleen iets minder gefilterd. Maar bevat evenveel slechte suiker. Dus als ik nu suiker koop, let ik vooral op de prijs.

Kortom, suiker is suiker. En suiker is slecht. Het beste wat je kunt doen, is het vermijden. En af en toe natuurlijk ook gewoon puur genieten. Daar zijn zonden tenslotte voor.

Bekijk ook

Geef mij je hart
Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven