Brood
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie brood daarbij kunt u denken aan producten als beschuit, brood, bruinbrood. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Beschuit
Het meest bekende Nederlandse gebruik van beschuit is het aanbieden van beschuit met muisjes aan het kraambezoek bij de geboorte van een kind. Dit is een traditie die al ontstond i… - Brood
Het is erg leuk om zelf brood te bakken. U kunt eindeloos variëren met verschillende ingrediënten. Tegenwoordig wordt brood bakken heel makkelijk met de broodbakmachine v… - Bruinbrood
Brood wordt meestal bij het ontbijt of bij de lunch gegeten. Bruin- of volkorenbrood is vooral geschikt voor de lunch. Het geeft een verzadigd gevoel. Het bruine brood geeft iets m… - Ciabatta
Van ciabatta’s kunt u vele sandwich creaties maken. Van de kleine ciabatta’s kunt u leuke borrelhapjes maken. Een ciabatta met kruidenboter kan als bijgerecht bij Itali… - Foccacia
Focaccia is plat brood uit Italië, meestal bestrooid met verschillende kruiden. Het lijkt op een pizzabodem, maar is vaak dikker. Focaccia wordt in een steenoven gebakken. Foc… - Ontbijtkoek
Ontbijtkoek wordt als “brood” gegeten bij het ontbijt en de lunch, met of zonder boter. Men kan de ontbijtkoek beleggen met chocoladepasta, jam of kaas. Ontbijtkoek kan gebruik… - Paneermeel
Paneermeel kan gebruikt worden voor producten die van een krokant laagje moeten worden voorzien, zoals kroketten, varkens- of kipschnitzels, kipnuggets, of visfilet. In plaats van… - Pitabroodjes
Pitabroodjes zijn het lekkerst als ze warm worden gegeten. Traditioneel wordt het pitabroodje gevuld met lamshoarma of gyros met een yoghurtdip. Er zijn echter talloze variaties te… - Roggebrood
Roggebrood is een typisch Oudhollands product. Roggebrood wordt traditioneel gegeten bij erwtensoep. Het smaakt prima met boerenkaas of met spek. Er zijn vele variaties mogelijk me… - Stokbrood
In Frankrijk ontbreekt bij geen enkele maaltijd het stokbrood. In Nederland is het niet gebruikelijk om bij iedere maaltijd brood te eten. Het stokbrood is ideaal bij de soep. U ku… - Waldkornbrood
U snijdt het waldkornbrood op een droge en schone plank. Een vochtige houten plank zal de korst van het brood slap maken. Brood kan bacteriën van ander voedsel opzuigen. Daarom ku… - Witbrood
Brood wordt meestal bij het ontbijt of bij de lunch gegeten. Het is ook erg leuk (en eenvoudig) om zelf brood te bakken. Tegenwoordig zijn er ook handige broodbakmachines in de han…