Waldkornbrood

Hier vertellen wij je alles over Waldkornbrood. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Waldkornbrood.

Gebruik van Waldkornbrood

U snijdt het waldkornbrood op een droge en schone plank. Een vochtige houten plank zal de korst van het brood slap maken. Brood kan bacteriën van ander voedsel opzuigen. Daarom kunt u beter een plank nemen die alleen voor brood wordt gebruikt. Waldkornbrood is gezond en geschikt bij iedere broodmaaltijd. U kunt met het broodbeleg eindeloos variëren. Het brood smaakt prima met warm en koud beleg. U kunt uw fantasie er rijkelijk op los laten.

  • 3 dagenHoudbaarheid
  • classic, vital en bolletjesSoorten
  • BroodCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Waldkornbroden

Waldkornbrood is een broodsoort, gemaakt van meergranen. Meergranenbrood is behalve van tarwe- of roggemeel nog van andere graansoorten gemaakt. Hierdoor is het meergranenbrood rijk van smaak. In waldkornbrood worden hele en gebroken zaden meegebakken. Het bevat veel voedingsvezels. Dat maakt het een gezond brood. Waldkornbrood is in 1986 op de markt gebracht.

Waldkornbrood is onder te verdelen in drie soorten: classic, vital en bolletjes. Het klassieke brooed (classic) bevat een mix van granen en zaden. Het is zeer voedzaam omdat het rijk is aan voedingvezels en bouwstoffen. Het heeft een harde korst en een zachte binnenkant. Vital heeft net als de klassieke soorten een rijke mix van granen en zaden. Er is echter extra calcium en vitamine E aan toegevoegd. Calcium is goed voor kinderen in de groei omdat het help aan een goede botopbouw. Vitamine E zorgt voor extra weerstand. Het brood is lichter van kleur dan de klassieke soorten. Waldkorn bolletjes zijn de diverse kleinbrood varianten. Er zijn ook croissants, kaasstengels en pistoletjes van waldkorn deeg verkrijgbaar.

U vindt waldkornbrood in de supermarkt en bij de bakker. U kunt het brood vers verkrijgen maar ook om thuis verder af te bakken. Vers brood bewaart u tot drie dagen in een plastic zak die u opbergt in een afgesloten broodtrommel. Zo blijft het brood zacht en mals. Houdt u van een krokante korst, dan bewaart u het brood in een papieren broodzak. U kunt brood beter niet in de koelkast bewaren. Het wordt snel oud in de koelkast omdat het zetmeel in het brood water zal loslaten bij koudere temperaturen. U kunt het brood wel invriezen. Bewaar brood maximaal 2 weken in de vriezer. Het afbakbrood is langere tijd houdbaar. Raadpleegt u voor de houdbaarheidsdatum de informatie op de verpakking. Afbakbrood wordt in 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius afgebakken.

Enkele gebruiksvormen van Waldkornbrood

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Waldkornbrood