Grenadine

Hier vertellen wij je alles over Grenadine. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Grenadine.

Gebruik van Grenadine

Grenadine

U kunt grenadine ook eenvoudig zelf maken door granaatappelsap met suiker in een pannetje in te laten dikken tot een stroperige massa. Zelfgemaakte grenadine heeft alleen niet dezelfde sprankelende kleur die men verkrijgt met het kant en klare product. Grenadine is in eerste instantie een product voor het maken van limonade. U kunt grenadine invriezen, aangelengd met eenzelfde hoeveelheid water. Dan verkrijgt u een mooi rood, zoet waterijsje. Grenadine kan ook een zoete en kleurrijke toevoeging zijn over roomijs, yoghurt en pudding. Grenadine is een prima vervanging voor rode wijn bij het bereiden van stoofperen. De zoete grenadine combineert prima met de zure smaak van rabarber.

Grenadine is niet alleen een bestanddeel van cocktails, maar wordt eveneens gebruikt in diverse likeuren. Er zijn ook bieren die worden aangelengd met een scheutje grenadine. Een Tequila Sunrise maakt u met tequila en jus d’orange. In het midden van het glas laat u een scheutje grenadine vallen. Een ander populaire drank is de Snakebite, waarbij u de grenadine mixt met cider.

  • verschillende soortenSoorten
  • DrankenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Grenadine

Grenadine is een rood gekleurde siroop. Oorspronkelijk wordt de siroop gemaakt van suiker en granaatappel. Tegenwoordig bevat de grenadine in de winkel echter nog maar een klein percentage granaatappel. De naam grenadine is dan eigenlijk niet meer terecht. De naam “grenadine” is afkomstig van het Franse woord voor “granaatappel”. Voor het maken van grenadine wordt ook veel gebruik gemaakt van appels en vlierbessen.

Grenadine is onmisbaar in de cocktailbar. Het is een populair ingrediënt in vele cocktails, zoals de Tequila Sunrise. De populariteit voor dit doeleinde komt waarschijnlijk voornamelijk vanwege de prachtige, levendige, dieprode kleur. Tegenwoordig wordt die dieprode kleur voornamelijk bereikt door toevoeging van kunstmatige kleurstoffen. Voor het bereiden van de cocktails maakt het in feite niet uit of de siroop daadwerkelijk van granaatappel is gemaakt of een surrogaat is. Het gaat bij de cocktail voornamelijk om de rode kleur en de toevoeging van suiker.

Grenadine is verkrijgbaar bij de supermarkt. U vindt ze bij de limonadeafdeling. Er is veel verschil in prijs en kwaliteit. Grenadine wordt aangeboden in glas, plastic flessen en aluminium flessen. Ongeopend is grenadine meerdere maanden houdbaar. U kunt voor de houdbaarheidsdatum de informatie op het etiket raadplegen. Geopend kunt u de fles nog enkele weken in de koelkast bewaren.

Enkele gebruiksvormen van Grenadine

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Grenadine