Ijsthee

Hier vertellen wij je alles over Ijsthee. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Ijsthee.

Gebruik van Ijsthee

IJsthee wordt vooral gedronken als een verfrissende drank. Het wordt koud gedronken en valt onder de categorie frisdranken. IJsthee is kant-en-klaar verkrijgbaar onder verschillende merknamen. Maar je kunt ijsthee ook heel gemakkelijk zelf maken. Het voordeel daarvan is dat je de smaak helemaal aan je eigen wensen kunt toepassen. Je hebt niet veel nodig om ijsthee zelf te maken. Kies theezakjes met een smaak naar keuze en breng voldoende water aan de kook. Laat de zakjes goed in het kokende water trekken. Je kunt de thee beter te lang laten trekken dan te kort. Vervolgens kun je eventueel andere smaken toevoegen, bijvoorbeeld citroen- of limoensap. Wie het wat zoeter wenst, kan er suiker aan toevoegen. Pas op met teveel suiker, want ijsthee is al gauw zoet. Zoete ijsthee is over het algemeen niet dorstlessend. In plaats van suiker kun je ook honing als zoetmiddel gebruiken. Laat de thee in een kan afkoelen en zet hem daarna in de koelkast zodat hij goed gekoeld wordt. Het lekkerste serveer je hem met ijsblokjes. Een schijfje citroen of sinaasappel doet het leuk als decoratie. Kant-en-klare ijsthee kun je direct serveren uit het pak of de fles. Het smaakt het beste als de drank goed gekoeld wordt gedronken. Kant-en-klare ijsthee is beperkt houdbaar. Raadpleeg hiervoor de informatie op de verpakking.

  • Camellia sinensis Latijnse naam
  • DrankenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Ijsthee

IJsthee is een theevariant. Het is niets meer of minder dan normaal gezette thee, op smaak gebracht met suiker en vruchtensmaak. Thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant. De theeplant is een groenblijvende struik of boom die tot 17 meter hoog kan worden. Thee wordt over de hele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld. Bij het trekken van thee in heet water komen de geur- en smaakstoffen vrij, maar ook de opwekkende stof cafeïne. Het theebedrijf Lipton was de eerste die ijsthee kant-en-klaar op de markt bracht. Sir Thomas Lipton was een pionier op theegebied. Hij was de eerste op de markt met koolzuurhoudende ijsthee. Het werd voor het eerst in België verkocht als sportdrank. Tegenwoordig zijn er veel andere frisdrankfabrikanten bijgekomen die ijsthee in verschillende smaken op de markt hebben gebracht.

Enkele gebruiksvormen van Ijsthee

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Ijsthee