Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pizzakaas

Hier vertellen wij je alles over Pizzakaas. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Pizzakaas.

Gebruik van Pizzakaas

PizzakaasPizzakaas is een makkelijk smeltende kaas die niet uitloopt, en daarom geschikt is voor alle gerechten die om een topping van kaasvragen, zoals (uiteraard) op de pizza, een kaaslaag op een groentegerecht, eenpansgerecht, ovenschotel, pasta, een broodje, en dergelijke. Je kunt de kaas ook in een kaassaus verwerken. De kaas is ook erg geschikt voor vulling in een wrap of taco.

 • raadpleeg informatie op de verpakking, geopend: 5 dagenHoudbaarheid
 • Pizzakaas wordt soms ook wel pizza-mix genoemdSoorten
 • KaasCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Pizzakaas

Pizzakaas is meestal een zogenaamde analoogkaas. Dat wil zeggen dat de kaas eigenlijk geen 100% echte kaas is, omdat het een product betreft dat de echte kaas als het ware vervangt door andere toevoegingen (bijvoorbeeld zetmeel, palmolie of melkeiwitten). Het wil overigens niet zeggen dat er geen echte kaas in pizzakaas verwerkt wordt. Meestal betreft het een mix van echte kaas en imitatiekaas. Deze combinatie maakt dat de kaas beter smelt of makkelijke te raspen is. De smaak is over het algemeen wat milder, zodat de kaas als toevoeging op een product als pizza minder overheersend wordt. Pizzakaas kenmerkt zich daarbij als een snel smeltende kaas die niet uitloopt. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze imitatiekaas in de fast food branche, maar ook in kant-en-klare maaltijden. Het is goedkoper dan echte kaas. Bovendien heeft imitatiekaas eigenschappen die gunstig zijn voor de verwerking van bepaalde producten die de echte kaas niet heeft.

Pizzakaas dat gemaakt is van imitatiekaas is niet per definitie ongezonder dan echte kaas. Omdat er plantaardige olie wordt gebruikt kan het zelfs nog wel gezonder zijn dan gewone (volvette) kaas. De supermarkt verkoopt verschillende merken pizzakaas in plastic zakjes. Je kunt het etiket op de verpakking raadplegen, als je zeker wilt weten of je met een imitatie of echte kaas te maken hebt. Soms staan de ingrediŽnten los vermeld, waardoor het niet helemaal duidelijk is of het nu echte kaas of imitatiekaas betreft. Er zijn merken die daarom op de verpakking vermelden 100% kaas (Mozzarella) te gebruiken. Pizzakaas vind je in de koeling. Een ongeopend zakje is ongeveer drie maanden houdbaar in de koelkast. Geopend is hij ongeveer vijf dagen houdbaar. Zie voor de uiterste houdbaarheidsdatum eveneens de verpakking. Je kunt pizzakaas invriezen. In de diepvries kan pizzakaas drie maanden worden bewaard. Je moet de kaas wel in de koelkast direct voor gebruik laten ontdooien.

Enkele gebruiksvormen van Pizzakaas

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met PizzakaasInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven