Kaas
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie kaas daarbij kunt u denken aan producten als abdijkaas, blauwaderkaas, blauwschimmelkaas. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Abdijkaas
Abdijkaas is een ambachteljk gemaakte kaas die is geproduceerd in of bij een abdij. Net als bier is kaas één van de producten die paters van oudsher maken in de abdij… - Blauwaderkaas
Blauwaderkaas is een kaas met blauwe, eetbare schimmelsporen erin. De schimmel geeft de smaak aan de kaas. Het wordt ook wel blauwschimmelkaas genoemd. Er zijn verschillende soorte… - Blauwschimmelkaas
Blauwschimmelkazen worden vooral gebruikt in combinatie met een goed glas wijn, aan het einde van de maaltijd. Ze worden opgediend op een kaasplankje, meestal vergezeld door meerde… - Brie
Brie is een heerlijke kaas voor op het dessert kaasplankje. De fruitige smaak van brie zorgt voor een goed evenwicht tussen de verschillende kaassoorten. Een goede kaasplank heeft… - Camembert
Camembert is een prima kaasje voor op een toastje of stokbrood bij de borrel of als nagerecht op het kaasplankje. U kunt het kaasje “rauw” opeten of in gerechten gebruiken, maa… - Chesterkaas
Chesterkaas is een lekkere kaas om zo te eten, bijvoorbeeld bij de borrel of op een kaasplankje. U kunt de kaas gebruiken voor op brood of toast. U kunt hem op het brood even onder… - Feta
Feta is een belangrijk ingrediënt in de Griekse keuken: een Griekse salade kan niet zonder toevoeging van feta. Ook in de Turkse keuken zal men vele recepten met fetakaas ontdekke… - Geitenkaas
Geitenkaas kan worden gegeten als broodbeleg. Het is een heerlijke kaas voor in een (maaltijd)salade. Halfharde geitenkaas kan in blokjes gesneden worden en gepresenteerd worden al… - Gorgonzola
Deze Italiaanse specialiteit wordt veel gebruikt als tafelkaas. Laat de kaas minstens een half uur op kamertemperatuur komen voor het opdienen, zodat hij zijn aroma kan ontwikkelen… - Grana padano
Grana Padano wordt sinds de 12e eeuw gemaakt en is sinds 1996 officieel een beschermde ‘oorsprongsbenaming’ in de Europese Unie. De productie en de kwaliteit van de kaa… - Gruyère
Gruyère kan als broodbeleg gegeten worden. In Zwitserland eten ze hem puur van de kaasplank. Hij combineert goed met crackers en vijgen of druiven. Gruyère is een prima smeltende… - Kruidenkaas
Kruidenkaas is een romige, smeerbare kaas met kruiden erin. Vaak wordt er knoflook of peper doorheen gedaan. Kruidenkaas is een kaas die veel wordt gegeten op toastjes op brood, ma… - Manchego
Manchego kaas kan goed gepresenteerd worden met Spaanse tapas, waaronder Serranoham, zwarte olijven en Spaanse tomaten. De kaas smaakt prima bij een glas volle rode wijn of een dro… - Mascarpone
Eventueel kunt u aan de mascarpone suiker toevoegen. Traditioneel wordt mascarpone als bestanddeel in het bekende Italiaanse dessert Tiramisu gebruikt. Mascarpone kan verwerkt word… - MonChou
MonChou is een goed ingrediënt voor zoete en hartige taarten. Een klassieker is de Monchoutaart met kersen en een bodem van bastognekoeken. MonChou kan ook goed als romige vulling… - Mozzarella
Mozzarella wordt veel gebruikt voor het maken van een “insalata caprese”. Dit is een Italiaans voorgerecht, bestaande uit mozzarella, tomaat en basilicum. De kaas smelt… - Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas smaakt natuurlijk vooral lekker bij Italiaanse gerechten. De geraspte Parmezaanse kaas kan gebruikt worden om gerechten mee te gratineren of als strooikaas over pa… - Pizzakaas
Pizzakaas is een makkelijk smeltende kaas die niet uitloopt, en daarom geschikt is voor alle gerechten die om een topping van kaasvragen, zoals (uiteraard) op de pizza, een kaaslaa… - Roomkaas
Roomkaas wordt gegeten op brood of op toastjes. Je kunt er ook warm en koud mee koken. Zo kun je er bijvoorbeeld cheesecake (een soort kwarktaart) mee maken. Een bekende taart is d… - Schapenkaas
Schapenkaas kan worden gegeten als gewone kaas, bijvoorbeeld als beleg op de boterham. Kaasblokjes kunnen worden geserveerd bij de borrel. Men kan schapenkaas prima verwerken in sa… - Smeerkaas
Smeerkaas is een zachte, vloeibare kaas die vooral als broodbeleg wordt genuttigd. Het is een smeltkaas die is gemaakt van gesmolten kaas met smeltzout eraan toegevoegd. Er zijn ve…