Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cruesli

Hier vertellen wij je alles over Cruesli. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Cruesli.

Gebruik van Cruesli

Cruesli kan gegeten worden bij het ontbijt. Men kan de cruesli mengen met melk, yoghurt of kwark. Cruesli is ook goed zelf te maken, door granen (bijvoorbeeld havermout, en havervlokken) met noten (bijvoorbeeld pecannoten), rozijnen en gedroogd fruit met wat honing te mixen en dit te “roosteren” in een oven. Zo houdt u het gebruik van suiker in eigen hand. Cruesli is niet alleen lekker bij het ontbijt. Er zijn talloze variaties mogelijk met cruesli. U kunt cruesli gebruiken in het dessert, bijvoorbeeld in allerhande zuiveltoetjes. Cruesli is ook lekker als tussendoortje. U kunt van een basis van appel en cruesli smakelijke taartjes of koekjes bakken. U kunt er snoepjes/bonbons van maken door cruesli met gesmolten chocolade te roeren en dit af te laten koelen in kleine papieren vormpjes.

 • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
 • cruesli met verschillende noten, verschillende soorten fruit, honing & amandel, chocoladeSoorten
 • OntbijtgranenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Cruesli

Cruesli is een merknaam voor een populair krokant meergranen ontbijt. Vaak wordt met Cruesli echter ook “krokante muesli”bedoeld. De basis van cruesli wordt gemaakt van haver, tarwe en rijst. Deze ingrediënten worden krokant geroosterd. De basis van Cruesli wordt uitgebreid met een assortiment fruit, chocolade en noten. Hierdoor zijn er verschillende varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld: Cruesli Rozijn, Multi Fruit, 4 Noten, Honing & Amandel, en Pure Chocolade. De naam cruesli verwijst, hoe kan het anders, naar: “krokante muesli”.

Naast deze varianten heeft Cruesli ook drie Cruesli Balans soorten. De naam Cruesli staat op de verpakking op de achtergrond. De Balansvarianten bestaan uit de soorten: Appel &Peer, Naturel, en Chocolade. De mix uit de Balansreeks heeft een basis van cornflakes, gepofte rijst en krokante muesli. Deze mixen bestaan uit 5% vet en zijn rijk aan vezels. Cruesli is een product van het voedingsmiddelenconcern PepsiCo. Het concern maakt naast ontbijtgranen (waaronder Cruesli, H-O havermout en Energy Mix) andere producten als zoutjes en dranken.

Of Cruesli een gezonde start van de dag is, wordt door de Consumentenbond naar aanleiding van een onderzoek in juni 2008 in twijfel getrokken. Cruesli bevat teveel verzadigd vet dat boven de norm van het Voedingscentrum zit. De natuurlijke suikers in het product worden aangevuld door de fabrikant tot wel 20%. Dit geldt voor alle Cruesli producten. De hoeveelheid vezels in een portie Cruesli komt wel overeen met twee bruine boterhammen en dat is prima. Cruesli wordt over het algemeen wel heel erg lekker door iedereen (ook kinderen) gevonden.

Cruesli is te koop in de meeste supermarkten tussen de ontbijtgranen. Ze zijn verpakt in kartonnen dozen. Voor de houdbaarheidsdatum kunt u de informatie op de doos raadplegen. Bewaar Cruesli op een droge plaats, bij voorkeur in een schone en goed afsluitbare pot.

Enkele gebruiksvormen van Cruesli

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met CruesliInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven