Allergie informatie: Bebek Kare (stevig gekruide eend)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 eend
- 10 verse rawits
- 3 rode lomboks
- 7 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 schijfje gember van ca. 3 cm
- 1 schijfje kunyit van ca. 3 cm
- 1 schijfje laos van ca. 2 cm
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 5 kemirienootjes
- 1 stengel sereh
- 1 blok santen
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 3 daun jeruk
- 0,5 theelepel bruine rietsuiker of een schijfje gula djawa
- zout naar smaak
Meer Recepten
- Ajam Bekakap (geroosterde gekruide kip)
Met kip, kokosmelk en lombok uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 55 minuten
Gevogelte - jaccor - Bebek Pandang (zoetzure eend)
Met eend, limoensap en tomaten uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Gulai Bagar (Gesmoorde, gekruide lamsbout in kokosmelk)
Met lamsbout, santen en kemirinoten uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 10 minuten
Vlees - jaccor - Alu bhoone (Gekruide aardappelen)
Met aardappelen, garam masala en chilipoeder uit India
4 porties - 45 minuten
Aardappelgerechten - jaccor - Gekruide kool
Met kool, groene peper en kerriebladeren uit India
3 porties - 20 minuten
Groentegerechten - karenfdes
- Home
- Recept
- Bijgerechten
- Bebek kare (stevig gekruide eend)
- Allergieen informatie