Allergie informatie: Bebek Madera (gefrituurde eend in pittig sausje)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 eend
- 5 deciliter bouillon
- 4 daun djeruk purut
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels limoensap
- 2 serehstengels
- 1 theelepel sambal
- Boemboe:
- 8 sjarlotjes
- 8 kemirienoten
- 3 teentjes knoflook
- 2 daun djeruk purut
- 2 theelepels ketumbar
- 1 serehstengel
- 3 centimeter kunyit
- 3 centimeter laos
- 2 centimeter djahe
- 2 theelepels zout
- 0,5 theelepel peper
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Bebek Pandang (zoetzure eend)
Met eend, limoensap en tomaten uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Gudangan (mix van gestoomd groenten met geraspte kokossambal)
Met geraspte kokos, rietsuiker en groente naar keuze uit Suriname
10 porties - 30 minuten
Groentegerechten - Sonrisa - Pittig wortelgerecht
Met wortel, ui en rozijnen uit Verenigde Staten
4 porties - 15 minuten
Bijgerechten - hannekeh - Carang Mas (Gefrituurde zoete aardappelen met palmsuiker)
Met zoete aardappels, palmsuiker en olie uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Bijgerechten - jaccor
- Home
- Recept
- Bijgerechten
- Bebek madera (gefrituurde eend in pittig sausje)
- Allergieen informatie