Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde asperges recept
Gegratineerde asperges recept

Gegratineerde asperges


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de asperges zorgvuldig en snijd ze allemaal op dezelfde lengte (ongeveer 3 cm). Een pan water koken, met een lepeltje suiker en wat zout. De asperges in 20 min. gaar koken. De eieren hardkoken in 10 minuten. De ham in stukken snijden. 50 gram boter smelten, de bloem toevoegen en een roux maken. De roux verdunnen met de melk en met 2,5 deciliter kookvocht van de asperges. Deze saus op smaak brengen met zout en peper en een beetje nootmuskaat. De ham door de saus mengen. De eieren pellen en in schijfjes snijden. Doe in een ovenvaste schaal achtereenvolgens: een laagjes saus, asperges, een laagje ei. Maak zo meerdere lagen en eindig met saus. Strooi kaas over de schotel. De rest van de boter smelten en over de kaas gieten. Zet de schaal onder de gril en laat de bovenkant bruin worden. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde asperges recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gegratineerde asperges heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Makkelijk klaar te maken en SUPER lekker! Heb meteen het recept aan mijn moeder doorgegeven! Mijn complimenten!
    Marianne gaf dit recept op 12 juni 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven