Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bouillabaisse - Vissoep recept
Bouillabaisse - Vissoep recept

Bouillabaisse - Vissoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een grote pan. Plet de knoflook en leg even opzij. Hak de ui in kleine stukjes. Snijd de prei in kleine ringen. Doe beide in de pan met wat olijfolie en smoor de groente tot ze mooi zacht zijn. Zorg ervoor dat het niet verkleurt. Maak de vissen schoon en verwijder de schubben en de koppen. Maak de tomaten schoon en doe ze door een zeef zodat er een mooie gladde substantie ontstaat. Doe de koppen in een aparte pan met een liter water en kook hiervan een bouillon. Doe de schoongemaakte vis bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenpuree, de kruiden (uitgezonderd de saffraan, de venkel en de anijs) en 3 geperste knoflookteentjes er bij. Maak het af met wat zout en peper. Kook de soep op een hoog vuur. Doe als de soep kookt de gamba's of de langoustine er bij. Blijf koken op een hoog vuur. Dit is belangrijk, want dan kunnen de olie, het water en de boter zich vermengen tot een gladde gebonden soep. Tot slot voegt u de saffraan, venkel en het glaasje Ricard bij. 1 minuut koken en de vis uit de pan halen met een spaan. Goed laten uitlekken en op een schaal serveren. Even ervoor heeft u de boterhammen geroosterd en ingewreven met een teentje knoflook. Leg op elk bord een geroosterde boterham en giet de soep er over. Ieder kan nu zijn vis toevoegen naar wens.

Serveersuggesties

Voor bouillabaisse kunt u vele soorten vis gebruiken. Voorbeelden zijn: Tong, wijting, poon en alle andere voorhanden zijnde zeevis. Deze soep is een maaltijd soep en met de hoeveelheid vis mag u rustig wat spelen. Hoe meer vis hoe beter de smaak. Maak de bouillon van al het visafval als u de vissen schoonmaakt. Zeef de bouillon voor u deze gebruikt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bouillabaisse - vissoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bouillabaisse - Vissoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk en gemakkelijk om te maken.
    Begeyne gaf dit recept op 2 oktober 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven