Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Jachtschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schep de vleesblokjes om met de vleeskruiden en de bloem en bak ze in hete bakboter rondom bruin.
Zet het vuur laag, voeg de uisnippers toe en bak ze goudbruin.
Doe het zout, de laurier en de kruidnagels in de pan en voeg de wijn en de bouillon toe. Stoof het vlees in 3 uur gaar (1 uur in een snelkookpan).
Kook ondertussen de aardappelen bijna gaar en snijd ze in plakken.
Fruit de uiringen in wat bakboter, schep de appelpartjes erbij en laat dit 10 minuten zachtjes stoven.
Zeef het vlees en vang het vocht op. Gooi de kruidnagels en laurierblad weg.
Leg het vlees in een ingevette ovenschaal en schep het appel-uimengsel
erop.
Dek dit af met de plakjes aardappel en schenk het braadvocht erover, zodat het over alle plakjes verdeeld wordt. Bestrooi de bovenkant met een dun laagje paneermeel en leg hier en daar klontjes boter.
Zet de schotel 30 minuten in een oven van 200 graden celsius zodat de bovenkant mooi bruin wordt.
Serveer met een groene salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jachtschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven