Lasagne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Rull het in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden mee.

    Voeg , , , en basilicum toe en bak dit goed door.

    (omwille van babies gebruik ik , dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder).

    Voeg nu de toe en laat dit goed in het trekken.

    Voeg nu de geconcasseerde toe de gezeefde



    Laat dit alles een tien minuten op een zacht vuurtje doorpruttelen.

    Ondertussen maak je de bechamelsaus.

    Laat ongeveer 100 gram in een steelpannetje smelten.
  2. Voeg erbij tot het een droge massa wordt en begin de en beetje bij beetje aan toe te voegen tot je een mooie gladde witte saus hebt.

    Afkruiden met , , en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje eraan toevoegen.

    Voeg bij de tomatensaus de toe, maar laat dit niet meer koken (anders schift de ).

    Vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren.
  3. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte en je schept dit uit.
  4. Bestrooi de bovenkant met gemalen en doe er aluminiumfolie over.



    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en plaats de schaal ongeveer een half uurtje in de oven.
  5. Laat dan 10 minuten doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een klein beetje geraspte er bovenop.



    Let wel, als je de lasagna in de schaal schept, houd ong.
  6. een cm vrij van de bovenkant, door de hitte in de oven, gaat de saus borrelen en anders loopt alles over je schaal heen.
25
25
25

Variaties op Lasagne

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lasagne
VariatieAantalGang
Lasagne6Ovenschotels
Lasagne met zalm3Pastagerechten
Lasagne bolognese3Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, melk, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Lasagne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 9 recensies
RESET

Ik eet dit italiaans gerecht een keer in de maand en het is heerlijk
Meredith 15 augustus 2014
Super lekker. Ik maak dit elke dag!
16 december 2012
Bij mij te dun tips zijn welkom!
mariellecoolen 7 oktober 2012
Hoe dik moet je de bechmamel saus maken?
Marielle 7 oktober 2012
Heerlijk en zeer eenvoudig!
Roland en Stefanie 22 augustus 2012
Heerlijk gerecht. Dat gaan we vaker maken.
10 januari 2012
Wij zijn mega fan van dit recept. Het is in z'n eenvoud een heerlijk gerecht. Aanrader!
Fam. Nielen 23 oktober 2011
Vandaag voor de tweede keer gemaakt! Super recept! Zeker met zelfgemaakte lasagna bladen!
13 augustus 2011
Gemakkelijk te maken met standaard ingredienten. Heerlijk resultaat!
19 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
533 kcal
26%2132 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne