Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook) recept
Tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook) recept

Tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het bosje bieslook schoon en snij deze in kleine ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
Maak de limoen schoon onder stromend water rasp de schil voor een deel en pers deze uit.
Rooster de sesamzaadjes even in een droge pan tot deze beginnen te geuren.
Snijd de tahoe in blokjes.
Verhit de olie in de wok en frituur de tahoe blokjes tot deze licht bruin zijn.
Neem deze dan uit de olie en laat deze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.
Neem de olie uit de wok.
Wijf de sambal, knoflook, ketjap, zout, peper, limoen rasp en wat sap tot een fijne homogene pasta.
Doe een klein beetje olie in de wok en verhit deze.
Fruit de sjalotjes tot deze beginnen te kleuren.
Voeg de lombok ringetjes toe en bak het geheel even door.
Voeg de kruidenpasta toe en bak het geheel nog even goed door.
Voeg als laatste het water toe tot er een mooie saus ontstaat.
Schep het geheel goed door.
Leg de tahoe op een schaal en verdeel de saus over het geheel.
Strooi de bieslook over het geheel.
Strooi er als laatst wat sesamzaad overheen.

Serveersuggesties

Lekker met witte rijst en een atjar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven