Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knapperige zoetzure visstukjes recept
Knapperige zoetzure visstukjes recept

Knapperige zoetzure visstukjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de vis in stukjes. Meng de stukjes met 2 eetlepels sojasaus. Leg de vis ca. 1 uur afgedekt in de koelkast. Pel de gember, de knoflook en de ui. Snipper de gember en de knoflook. Snijd de ui in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in fijne reepjes. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Roer voor de zoetzure saus 1 eetlepel aardappelzetmeel en 4 eetlepel water glad. Roer 4 eetlepels ananassap, de azijn, de suiker, een snufje zout, 1 eetlepels sojasaus, de ketchup en de worcestersaus door het aangemaakte aardappelzetmeel. Klop het ei en het snufje zout los. Wentel de stukjes vis met behulp van twee vorken eerst door het ei en daarna door het overige aardappelzetmeel. Verhit de frituurolie tot ca. 180 graden Celsius. Frituur de vis portiegewijs 2.5 minuten, draai de stukjes af en toe om en dompel ze onder. Haal de stukjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote pan en fruit de ui erin. Bak de paprika's, de knoflook en de gember ca. 2 minuten mee. Roer de ananas en de zoetzure saus er doorheen. Laat het geheel al roerend 1- 2 minuten koken. Verhit de frituurolie nogmaals. Frituur de visstukjes een tweede keer voor 2.5 minuten, tot ze bruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de vis met de groente in zoetzure saus. Serveer bijvoorbeeld met rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knapperige zoetzure visstukjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven