Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeuf Bourguignon recept
Boeuf Bourguignon recept

Boeuf Bourguignon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijd het in met zout en peper en rol het door de bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak het in blokjes gesneddeen spek erin uit. Neem het spek uit de pan en bak het vlees in het achter gebleven bakvet rondom bruin. Maak intussen de sjalotten en wortel schoon en snijd ze klein. Voeg de sjalotten en wortel toe aan het vlees en bak het even mee. Verwarm de wijn met de kruiden en voeg het toe aan het vlees. Laat het mengsel 2,5 uur zachtjes sudderen in een bijna afgesloten pan. Snijd de ontbijtkoek in stukjes en voeg het na 2,5 uur toe, zodat het vocht gaat binden. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze vlak voor het opdienen toe. Roer de creme fraiche door het gerecht als de champignons gaar zijn. Lekker met aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boeuf bourguignon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven