Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoetzuur varkensvlees recept
Zoetzuur varkensvlees recept

Zoetzuur varkensvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de speklapjes in reepjes van 1 cm. zodat elk reepje bestaat uit laagjes vlees en vet. Ribbetjes uitbenen. Vlees insmeren met sherry en sojasaus, dit 20 minuten laten intrekken. Komkommer schillen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen, daarna in dunne plakken snijden. Het zoetzuur fijn hakken of snijden. Vlees door de maizena wentelen en het over rollige meel er af schudden. Een paar stukken tegelijk ca. 2 minuten in de olie frituren tot het vlees lichtbruin is. Uit het vet nemen en op een bord laten uitlekken en afkoelen. Paprika en ui roerbakken in 3 eetlepels olie uit de frituurpan. Rest van de hete olie bewaren om nog vlees nogmaals in te frituren. Komkommer en zoetzuur toevoegen en kort roerbakken, daarna azijn water tomatensaus, suiker, kippenbouillon en maizena toevoegen. Roeren tot het aan de kook is en al roerend tegen de kook aanhouden tot het mengsel is ingedikt. De olie opnieuw verhitten en het varkensvlees een tweede maal frituren tot het goudbruin en knapperig is, ca. 2 minuten dan begieten met de saus en warm serveren met witte gestoomde rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoetzuur varkensvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven