Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brûlée recept
Crème brûlée recept

Crème brûlée


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 125 graden.
Eieren splitsen.
Eidooier alleen gebruiken, kloppen met de suiker.
Melk en slagroom aan de kook brengen.
Vanillestokje opensnijden boven de melk en de merg eruit schrapen. Stok en al in het melk-slagroommengsel doen. Ca 5 minuten zachtjes trekken.
Bij de dooiers met suiker langzaam de hete melk roeren (stokje eruit vissen).
Mengsel verdelen over 6 ondiepe ovenvaste schaaltjes.
Dan 4 5 minuten op rooster in de oven garen.
Af laten koelen daarna in koelkast bewaren tot gebruik.
voor het serveren een laagje basterdsuiker erover verdelen en met een gasbrandertje verhitten.

Serveersuggesties

Overgebleven eiwitten te gebruiken voor bijvoorbeeld bavarois.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven