Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sate saus recept
Sate saus recept

Sate saus


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Maak een bamboe van de kruiden. (Goed met elkaar vermengen en gebruik eventueel een vijzel). Bak de ui aan in wat olie.
Voeg dan de boemboe van de kruiden er bij en lekker laten meepruttelen.
Roer de pindakaas, tamarinde, gekneusde serehstengel, de gembersiroop en de ketchup er door. Voeg steeds water er bij. Op een gegeven moment komt er olie boven drijven. Dit betekend dat de saus te dik is. Zolang doorgaan met water er bij tot er geen olie meer boven komt. Tot slot de teriyakisaus en de ketjap er door. steeds blijven proeven of de smaak goed is Eventueel zout en citroensap toevoegen. Deze saus is ongeveer 10 dagen houdbaar in de koelkast.

Serveersuggesties

Invriezen van de saus kan ook. Lekker bij gado-gado.

Allergenen Informatie

Voor dit sate saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sate saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Een mooie saus en erg lekker.
    Jaccor gaf dit recept op 2 januari 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven