Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Echte oliebollen recept
Echte oliebollen recept

Echte oliebollen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit recept is voor 80 stuks.

Bereiding van potporie 1 dag vr de bereiding:
De zuidvruchten nazien op ongerechtigheid.
Een pan met water op het vuur zetten, met de rozijnenen krenten er in.
Deze langzaam aan de kook brengen en daarna van het vuur nemen.
Als het afgekoeld is, op een zeef of vergiet uitstorten.

Bereiding van potporie op de dag van gebruik:
Abrikozen in kleine blokjes van 0,5 cm snijden.
Citroen raspen en later uitpersen, pitten verwijderen.
De appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden van 3/4 cm grootte.
Dit alles met de rozijnen door elkaar mengen.

Bereiding van deeg op de dag van gebruik:
1/4 deel water in een pan op het vuur zetten de margarine en de suiker toevoegen.
Als de suiker is opgelost (niet koken) de pan van het vuur nemen en de rest van het water toevoegen.
Voelen met de hand ofhet water handwarm is, of iets koeler.
Dan pas het gist toevoegen en dit even goed omroeren totdat het gist is opgelost.
De bloem en het zout in een emmer doen en even mengen.
Het vocht in n maal toevoegen aan de mengbak.
Dit mengen tot het een glad deeg is, daarna de potporie toevoegen.
Na mengen een doek over de emmer leggen en op een warme plaats zetten of in de zon.
Laten rijzen onder de doek (ongeveer 2 maal zo hoog).
Het gas onder de pan met olie nu aansteken en op 175 o C laten komen.
De olie is heet genoeg als je er iets water in spet en het direct gaat sissen.
De beide lepels even in de hete olie houden.
Met een lepel het beslag op de lepel scheppen en met de andere de draden er op leggen en direct van de lepel drukken boven de hete olie.
Na 3 minuten de oliebollen keren, als dit niet uit zichzelf reeds is gebeurd.
Nog ruim 2 minuten op de niet gebakken zijde goudbruin bakken en uit de olie halen.
Laten uitlekken op keuken papier.
Controleer, het liefst af en toe, of de bollen gaar zijn van binnen.
Als ze niet gaar zijn, kan dit komen doordat de olie te heet is of de bollen te groot zijn.
De oliebollen serveren met (poedersuiker met kaneel gemengd).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit echte oliebollen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven