Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-frambozentaart recept
Chocolade-frambozentaart recept

Chocolade-frambozentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm in (26 cm doorsnede) en bestuif hem met wat bloem. Roer de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème. Roer een voor een de eieren er doorheen. Meng het bakpoeder met de bloem en roer het samen met de melk door de crème. Schenk het beslag in de vorm en strijk het glad. Bak het ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C. Laat de bodem afkoelen. Was de verse frambozen of laat de diepvriesframbozen ontdooien en uitlekken. Leg een handvol opzij voor de garnering. Hak de chocolade. Smelt hem met 150 gram chocoladepasta au bain marie en laat iets afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de slagroomversteviger toe. Spatel de chocolademassa erdoorheen (de crème moet de stevigheid van een bonbonvulling hebben). Snijd de taartbodem horizontaal in tweeën. Plaats rond de onderste bodemhelft een taartring en sluit hem. Strijk ca. 6 eetlepels van de chocoladecrème over de taartbodem en verdeel de frambozen erover. Strijk de helft van de crème glad over de frambozen. Plaats de tweede bodem erop en strijk de rest van de crème erover. Zet de taart minstens 3 uur koud weg. Verwarm de rest van de hazelnootpasta in het plastic zakje. Knip een puntje van het zakje af en spuit een willekeurig patroon op de taart. Snijd de chocosticks in tweeën en druk ze met behulp van de chocopasta tegen de zijkant. Versier de taart met de overige chocosticks en de frambozen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-frambozentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven