Chocolade-kersentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt 150 gram chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met heet water (au bain marie).
  2. De kom mag het water niet raken.
  3. Laat iets afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  5. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
  6. Vet de rand in met .
  7. Klop met een mixer 125 gram met de zacht.
  8. Klop de eidooiers er een voor een door.
  9. Voeg de chocolade toe en klop glad.
  10. Maak een kom vetvrij met keukenpapier en azijn en klop de eiwitten stijf.
  11. Meng de met het .
  12. Spatel de eiwitten en de om en om door het beslag.
  13. Schenk het in de vorm en bak in 50-55 minuten gaar.
  14. Laat afkoelen en verwijder de vorm.
  15. Smelt 125 gram choclade.
  16. Klop 200 gram met de romig en klop de chocolade erdoor.
  17. Snijd de taart horizontaal door.
  18. Besprenkel de helft met en schep er de jam op.
  19. Leg de andere helft erop.
  20. Bestrijk de taartmet de crème.
  21. Garneer met de en de geraspte chocolade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
446 kcal
22%3568 kcal
Vetten
43 g.
61%344 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-kersentaart