Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart recept
Chocoladetaart recept

Chocoladetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Cake: Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een bakvorm/braadpan in met boter. Doe de cacao, bloem, kristalsuiker, bakpoeder en zout in een kom en roer het door elkaar. Doe de eieren, gesmolten boter en het water in de kom en mix het tot een luchtig beslag. Doe het beslag in een ingesmeerde bakvorm/ braadpan en bak de cake ongeveer 35 minuten onderin de oven. Om te zien of de cake goed gebakken is, kun je met een vork in de cake prikken, als er niks mee komt is de cake gaar. Glazuur: Mix de cacao, poedersuiker en kaneel door elkaar. Voeg de zachte boter toe. Voeg als laatste het water toe. Mix het geheel samen tot een dik glazuur. Eventueel kun je de cake nog versieren met versiersels. Besmeer de cake pas met het glazuur als hij afgekoeld is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies

  • Heerlijk heb er brownies mee gemaakt super lekker ik raad het echt aan!
    Aasia gaf dit recept op 14 februari 2015 5 uit 5 sterren
  • Ik heb de cake op 175 graden 35 minuten in de oven gedaan, maar hij was op meerdere plekken niet gaar. Dus of de oven moet warmer of de cake moet er langer in.
    Loes gaf dit recept op 23 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoe groot moet de bakvorm hier voor zijn?
    Hannah gaf dit recept op 18 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Je hebt het in het recept over bakmeel. maar ik denk dat je bedoelt bakpoeder, want bakmeel is bloem gemengt met bakpoeder dus zelfrijzend bakmeel. Als je 2 theelepeltje bakmeel door de bloem mengt he... Lees reactie
    Henny57 gaf dit recept op 2 december 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven