Kersen-kwarkroomtaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Beleg de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm) met bakpapier.
  2. Splits de .
  3. Klop het eiwit met een snufje stijf, strooi er tijdens het kloppen geleidelijk 75 gram bij.
  4. Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef de , de en het erboven en spatel het door het ei.
  6. Strijk het deeg in de vorm.
  7. Bak de bodem in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  8. in 18 minuten gaar, laat afkoelen.
  9. Laat de pot uitlekken en bewaar het .
  10. Roer de Taartina glad met 5-6 eetlepels kersensap.
  11. Breng 350 mililiter kersensap met 100 mililiter water en 25 gram aan de kook.
  12. Bereid de Taartina verder volgens aanwijzing op de verpakking.
  13. Neem de pan van het vuur.
  14. Spatel de erdoorheen en laat het ca. 15 minuten afkoelen.
  15. Week de in koud water.
  16. Meng de kwark, 100 gram , de , de citroenschil en het citroensap.
  17. Druk de uit, laat hem op laag vuur oplossen.
  18. Roer er 3 eetlepels kwarkmengsel doorheen.
  19. Roer het gelatinemengsel vervolgens door de rest van de kwark Zet het minstens 10 minuten weg tot het begint te geleren.
  20. Klop de stijf en spatel hem erdoorheen.
  21. Sluit de springvorm om de bodem.
  22. Strijk het kwarkmengsel erover.
  23. Verdeel de eroverheen (ze zullen iets wegzakken in het kwarkmengsel).
  24. Zet de taart 4 uur koud weg.
  25. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  26. Bestrijk de rand van de bodem met .
  27. Druk de amandelen tegen de bodemrand.
  28. Bestuif met
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2998 kcal
149%2998 kcal
Vetten
100 g.
143%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
128 g.
49%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
207 g.
230%207 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersen-kwarkroomtaart