Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart Appel Tarte Tatin recept
Taart Appel Tarte Tatin recept

Taart Appel Tarte Tatin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding 2.10 uur: Maak een bergje van bloem, 20 gram suiker en zout. Schep 125 gram boter en het ei in het midden en kneed dit zo snel mogelijk door. Voeg het ijswater toe en blijf doorkneden tot een samenhangend geheel. Maak er een bol van en laat het 2 uur rusten. Bereiding 40 min.: Verwarm de oven voor op 230 graden C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke plakjes. Vet een taartvorm in van 24 cm rond heel dik met boter, bestrooi met 60 gram suiker. Schik er de appelplakjes op en strooi er 60 gram suiker over en 80 gram boter in vlokjes. Maak een ronde lap van het deeg en bedek daarmee de appels. Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in ca. 32.5 min. Laat hem iets afkoelen en draai de taart dan voorzichtig om op een bord. Serveer met losgeklopte creme fraiche.

Allergenen Informatie

Voor dit taart appel tarte tatin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven