Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tarte Tartin recept
Tarte Tartin recept

Tarte Tartin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. Vet een quicheschaal dun in met boter. Verdeel 75 gram boter in vlokjes op de bodem van de schaal. Meng drie theelepels kaneel door de suiker en stooi dit over de boter in de schaal. De appelen niet schillen maar alleen wassen. (zoek bijvoorkeur appelen met een mooi rood kleurtje) Snijdt de applelen doormidden en verwijder de klokhuizen. Wel de rozijnen door ze even op te koken en giet ze na 5 minuten af. Laat ze uitlekken. De halve appelen in partjes snijden, maar zorg ervoor dat ze er wel als een halve appel uit blijven zien. Leg de appelen met de bolle kant naar beneden in de schaal met het suiker/kaneelmengsel. Verdeel de rozijnen ertussen Schuif de vorm in het midden van de oven en in ca. 4 5 minuten de appels in het suikermengsel goudbruin laten worden (= karamelliseren) Terwijl de appels staan te garen kan je het deeg maken. Zeef boven een kom de bloem. Doe er de rest van de in vlokjes erdoor. Voeg de gemberpoeder, zout, koekkruiden, cardamom, 1 theelepel kaneel, poedersuiker, eidooier en 1 tot 1,5 theelepel koud water toe. Kneed dit met een kole hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Als de tijd verstreken is schaal met appelen uit de oven halen en wat laten afkoelen Leg op het aanrecht huishoudfolie (2 stukken van ongeveer 45 cm.) boven elkaar zodat je een mooi vierkant krijgt. Strooi hierop wat bloem. Deeg erop leggen, er wat bloem overheen strooien. Deeg uitrollen tot een lap, Iets groter dan de doornee van je schaal. Pak de lap deeg tesamen met het huishoudolie en leg dit over de schaal. Stop zijkante van de appelen een beetje in met het deeg. Zet de taart nogmaals in het midden van de oven en laat hem nog 20 minuten bakken tot hij er mooi goudbruin uitziet. Haal de taart uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen. Zonodig deeg van de zijkant in de schaal lossnijden. Als je het vergeet ook niet erg dan liggen de appels op een soort plateau. Dat staat ook erg mooi en je heb vooraf wat te snoepen. Leg een platte schaal op de vorm en keer ze samen om, even voorzichtig schudden en zie daar staat die heerlijke taart. Het lijkt heel veel werk maar in de praktijk valt dit enorm mee. Ook lijkt hij ingewikkelt maar in werkelijkheid is het een makkie. Het lekkerste is hij als je hem lauwwarm serveert met creme fraise. Als nagerecht kan ook, bijv. met een bolletje ijs. Varieren kan met een deel halve perziken (zelfs uit blik).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tarte tartin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven