Cocktails Tools
Om lekkere cocktails te kunnen maken, heb je drank nodig. Rum, gin, whisky, wodka en verschillende likeuren zijn veel gebruikte ingrediënten, maar ook vruchtensappen. Je hoeft als beginner natuurlijk niet een heel assortiment drank in huis te hebben, maar kies in ieder geval voor de drank die je gebruikt in je favoriete mixen. IJs levert ook een belangrijke bijdrage aan een geslaagde cocktail, want een cocktail is pas lekker als hij door en door koud is. Denk dus om een ijsemmer en ijscrusher of blender die het ijs kan hakken. Een shaker is handig, net als een flesopener/kurkentrekker, mengbeker en een menglepel. Kijk hieronder welke ‘tools’ er zijn voor het maken van cocktails.
Bar- of menglepels
Een bar- of menglepel gebruik je om diverse ingrediënten af te meten en te mengen. Het is een handige tool om gelaagde cocktails mee te bouwen (builden).
Blender
In een blender kun je verschillende ingrediënten met elkaar mixen, vooral die ingrediënten die wat lastiger te mengen zijn zoals eieren, room, melk, verse vruchten. Let op de kwaliteit van de blender als je er eentje moet kopen. In een solide, kwalitatief betere blender kun je bijvoorbeeld ook je ijs crushen.
Boston shaker
De Boston shaker bestaat uit twee delen. De originele Boston shakers bestaat uit twee zilveren delen, maar tegenwoordig zie je ze ook veel Boston Shakers waarvan het ene deel uit roestvrij staal is gemaakt en het andere deel van glas. Deze twee delen sluiten perfect. Je kunt er niet mee knoeien!
Cocktailshaker
Een cocktailshaker is een onmisbaar tool voor het maken van cocktails. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Als je er eentje nieuw moet aanschaffen, kies dan voor een metalen. Het metaal verspreidt de kou van het ijs namelijk sneller. Je drankje wordt sneller gekoeld en je verliest zo min mogelijk water uit het ijs. Je drankje verwatert daarmee minder snel.
Strainer
Een strainer is een soort zeef om je cocktail uit de shaker of beker in het glas te schenken, zonder dat overgebleven ijs in het glas terecht komt
Champagne stop
De Champagne stop is een handige tool om Champagne of andere mousserende wijn mee af te sluiten. Als je de fles niet goed kunt afsluiten, gaan de kostbare bubbels verloren.
Citroenmesje
Het lijkt een irrelevante aanschaf, maar het citroenmesje is een handige tool om mooie schilletjes van de citroen te halen (die je ook weer kunt gebruiken als finishing touch voor de garnering van je drankje). Bovendien verwijder je er snel en vakkundig de pitten mee.
Muddler
Een muddler is een soort stamper om fruit, kruiden en specerijen te stampen en te pletten.