Cocktails finishing touch

Juist bij het maken van een mooie cocktail, draait veel  om de presentatie. Besteed dus net zoveel aandacht aan de garnering. Een mooie decoratieve toevoeging is de finishing touch, ofwel het puntje op de i van een heerlijke mixdrank.


Fruit

Aardbeien, rode bessen (aan het takje), schijfjes citroen, druiven, sinaasappel, kiwi, ananas, kersen, stervrucht, bolletjes meloen enzovoorts maken van ieder cocktail een mooi plaatje. Je kunt de vruchten in schijfjes aan de rand van het glas hangen, maar je kunt ook een spiesje maken van verschillende vruchten en deze naast het rietje in het glas serveren.

Het randje van het glas

Het randje van het glas kun je verfraaien met een suikerrand. Dat staat vooral erg mooi bij gekleurde drankjes. Het randje blijft zitten door wat citroensap in een schoteltje te schenken en zet daarnaast een schoteltje met een laagje fijne suiker. Neem het cocktailglas en zet het op zijn kop in het citroensap en druk het vervolgens in de suiker. In plaats van suiker kun je, afhankelijk welk drankje je schenkt, er ook op dezelfde manier een zoutrand van maken. In plaats van een laagje suiker neem je dan een laagje zout.

Bijzondere rietjes

Je kunt bijzondere rietjes gebruiken om van elk drankje een extra blikvanger te maken. Er zijn verschillende rietjes verkrijgbaar, bijvoorbeeld lichtgevende rietjes, of rietjes met een extra decoratie of een aparte vorm. Xenos is bijvoorbeeld een winkel waar je een grote variëteit aan mooie en grappige rietjes kunt vinden.

Stampers en roerstaafjes


Stampers en roerstaafjes zijn er in verschillende uitvoeringen en van verschillend materiaal (plastic, glas en metaal).
Parapluutjes
Papieren parapluutjes kun je kopen in de feestwinkel en bijna elke supermarkt. De kleurrijke parapluutjes staan heel feestelijk. Je kunt aan de onderkant van het parapluutje nog een stukje fruit of een olijf spiesen, zodat het parapluutje goed in het glas blijft zitten.

IJsblokjes

Dankzij de verschillende ijsvormpjes kun je van ijsblokjes iets heel speciaals maken. Je kunt ook gekleurde ijsblokjes maken, bijvoorbeeld met behulp van limonadesiroop of een leuk gekleurd likeurtje.

Sterretjes

Geef je cocktail sterallures door hem te serveren met een brandend sterretje.  Je kunt ze het hele jaar door kopen, bijvoorbeeld bij de feestwinkel.Lees ook