Griezelen met spinnencakes

De cupcake is de laatste tijd erg populair maar dit versierde cakeje bestaat al heel erg lang. In het kookboek van Eliza Leslie, een bekende Amerikaanse schrijfster van kookboeken, vind je het eerste cupcake recept. Dat boek werd uitgegeven in 1818. In deze tijd werden cupcakes tijdens theekransjes geserveerd.


Koffie!
In Amerika en Engeland ontbreken cupcakes nooit. Tijdens het koffie drinken op de vroege morgen wordt er zorgeloos een cupcake naar binnen gewerkt. De cupcakes vind je in alle soorten en kleuren. De meeste cupcakes worden gemaakt door een combinatie van boter, suiker, bloem en eieren. Vanuit deze basisingrediënten zijn er honderden variaties mogelijk. Combinaties met fruit, chocolade en alcoholische dranken zijn populair.


Frosting
Een topping is de verzamelnaam voor alles wat je toevoegt aan je cupcake. Het meest gebruikte materiaal hiervoor is een spuitzakje. Kleine versieringen kun je aanbrengen met frosting: een basis van boter en poedersuiker. Je kunt frosting kleuren met kleurstoffen en op smaak brengen met uiteenlopende extracten zoals vanille. Zo is de afgelopen jaren de spinnen cupcake ontstaan. Deze cupcake werd voor het griezelige Halloween feest bereidt en kent inmiddels veel verschillende kleuren en vormen.Lees ook