Kinderfeestjes

  1. De planning
  2. Het thema
  3. Details
  4. Lees ook

Wanneer je kind een jaartje ouder wordt, wil je dat natuurlijk voor de jarige job zo fantastisch mogelijk vieren. Maar hoe hou je het leuk? Er is ontzettend veel leuks te organiseren. Als je surft op het internet heb je honderden kinderworkshops of kinderattracties, waar je het feestje helemaal uit kunt besteden. Er zijn goedkope mogelijkheden, maar ook dure. Het is maar wat je er aan wilt besteden. Maar is het niet veel leuker en opwindender om zelf iets te organiseren? Misschien met hier en daar een beetje hulp van "buiten"? Je kunt het feestje dan helemaal afstemmen op de jarige. Deze moet natuurlijk wel het middelpunt van de dag zijn. Er zijn een aantal zaken die nuttig kunnen zijn om een leuke dag of middag voor de jarige te organiseren. Het begint met de planning.


De planning

Om het feestje zo geslaagd mogelijk voor de jarige en zijn vriendjes te maken is het handig eerst te inventariseren wie er allemaal uitgenodigd zullen worden. Ga met de jarige job een lijstje maken. Afhankelijk van het aantal personen kun je verder gaan met de voorbereidingen van het feestje. Dan is het verstandig  om een datum te prikken, waarbij de meeste kinderen ook kunnen komen. Dat is beter om dit van tevoren alvast een beetje uit te zoeken, voordat de uitnodigingen de deur uitgaan.


Het thema

Je kunt het feestje een thema geven. Waar houdt de jarige het meeste van? Houdt hij/zij van zwemmen? Het is een leuk idee om iets met dat thema te doen.  Te beginnen met de uitnodiging. Dit kan een kaart zijn in de vorm van een vis of een namaak-ticket voor het zwembad. Je kunt met een groepje naar het zwembad gaan. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is het wijs om meerdere volwassenen mee te laten gaan. Je kunt na afloop patatjes met vissticks serveren. Houdt je kind liever van ridders en kastelen? Dan maak je de uitnodiging in de vorm van een schild of een zwaard. Of in de vorm van een kasteel. Je kunt een ridderfilm huren die bij de leeftijd van de kinderen past. Of je bedenkt spelletjes die je het uiterlijk geeft van ridders en kastelen. Zakdoekje leggen met daarin verstopt een speelgoedridder of paard. Traktaties kunnen hier ook een rol in krijgen. Spies de blokjes worst en kaas op een prikkertje waar je een vlag met een  ridderwapen op hebt gemaakt. Of houdt je kind van house-muziek? Organiseer voor de jarige een dj. Surf op internet voor een budgetvriendelijke hobbyist. Of kruip zelf in de huid van een dj. Als het mooi weer is kun je de homemade houseparty in de tuin doen. (Waarschuw van tevoren de buren.) Wedden dat je zoon of dochter het vet cool vindt? Wanneer je veel buitenactiviteiten hebt bedacht is het verstandig om ook een plan B achter de hand te hebben als blijkt dat het weer niet meezit.


Details

Welk thema je ook kiest, het gaat vaak om de details. Je kunt al heel ver komen door de traktaties te versieren aan de hand van het thema. Versier het cakeje met een piratengezicht. Of met bloemen. Of met glitters. Doe iets met het thema met de versiering van het huis. Je hoeft niet ontzettend creatief te zijn. Kopieer de plaatjes uit het lievelingsboek van je kind en plak de plaatjes op de ballonnen, plastic bordjes of bekers, uitnodiging of leg ze uitgestrooid op de dienbladen waar wat lekkers op staat. Succes gegarandeerd!


Lees ook