Oh my banana!

Bananenbrood. Tot voor een kort een onbekend gerecht en nu is het één van de grootste foodhypes op het moment in Nederland. De bananenbrood vind zijn oorsprong in Australië. In bijna alle koffietentjes in Australië ligt er wel een heerlijk stuk bananenbrood in de vitrine. In de jaren 50 werd bananenbrood al commercieel op de tv laten zien omdat het een manier was om toch iets lekkers van je overrijpe bananen te maken. De smaakt liegt er niet om, bananenbrood is heerlijk en de structuur is luchtig.


Gezonde snack
Lekker eten hoeft niet altijd ongezond te betekenen. Bananenbrood is een grote hype geworden omdat het een gezond recept is en vaak ook als ontbijt kan dienen. Hoewel er vaak bij baksels suiker wordt toegevoegd is dit niet nodig bij bananenbrood. Gezond én lekker dus. Er zijn natuurlijk de standaard recepten voor bananenbrood die suikers bevatten maar tegenwoordig komen er vaker suiker, lactose en glutenvrij recepten om de hoek kijken, die net zo lekker zijn door de natuurlijke fruitsuikers van de bananen.


Eigen twist
Bananenbrood is een uitkomst voor veel mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld gluten of lactose. Het is een heel makkelijk recept waarbij veel toegevoegd en weggelaten kan worden. Zo kan je er cacaonibs bij toevoegen die van rauwe cacao zijn gemaakt en veel gezonder zijn dan gewone chocola. Een ingrediënt dat vaak bij bananenbrood wordt toegevoegd zijn noten, maar die kan je natuurlijk weglaten en in plaats daarvan verschillende soorten fruit toevoegen. Er is voor ieder wat wils.



Lees ook